Velikonoční nádivka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s mandlemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40799 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Mandle plátky |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na pekáč | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 398,7mg |
Draslík | 122,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 432,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 303,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na kostičky, petrželovou nať drobně nasekáme, máslo rozpustíme. |
2 | V míse přelijeme rohlíky mlékem, poté vmícháme žloutky, máslo, plátky mandlí, petrželovou nať, sůl a koření. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků. |
3 | Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut. |
Poznámka
Nádivku můžeme podávat jako samostatný chod doplněnou čerstvou zeleninou nebo jako přílohu k pečeni.