Nevíte, jak se dělá segedínský guláš? Nevadí, naučíme Vás to. Nabízíme recept vč. videopostupu, díky kterému uvaříte poctivý domácí gulášek z vepřového masa.
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Segedínský guláš speciál
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Kmín celý |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
750 g | Vepřová plec |
300 g | Zakysaná smetana |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 600,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Segedínský guláš speciál postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci). |
2 | Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru. |
3 | Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka. |
4 | Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka. |
5 | Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme. |
6 | Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme. |
Doporučuji, nemá chybu!
Můj nejoblibenější gulášek ...
Výborné. Když se potřebuje pořádně "nadlábnout". Doporučuji!!!
Není špatný, ale zásmažka tam rozhodně nepatří, dávám na kostičky nakr. bramboru která se rozvaří a guláš zahustí- toto mě poradil Maďar, kuchař
U nás ho vaří jenom manžel.Chlapy to umějí tak správně dochutit.
Noo tak to chutna jak piča mooje :D