Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Kopřiva |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4,5 dl | Mléko plnotučné |
2 špetka | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Pepř citronový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Uzená krkovička vařená |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 418,8mg |
Draslík | 201,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 712,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopřiva, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Nové koření mleté, Pepř citronový, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Uzená krkovička vařená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme. |
2 | Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme. |
3 | Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda. |
Výborné!