Hruškový džem se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový džem se zázvorem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13641 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 ks | Citrony |
1000 g | Cukr želírovací |
1200 g | Hrušky |
2 ks | Skořice celá |
40 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,8mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hrušky, Skořice celá, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový džem se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Hrušky omyjeme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Čtvrtky pokrájíme ještě na menší kousky. Ihned je smícháme s citronovou šťávou a nahrubo rozmělníme. |
2 | Zázvor oloupeme, rozkrájíme na kostičky a zamícháme do hruškového pyré. |
3 | Pyré odvážíme a dáme do hrnce, přidáme potřebné množství želírovacího cukru a celou skořici. Za stálého míchání uvedeme do varu a zprudka vaříme 4 minuty. Vyjmeme skořici a horký džem naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 15 minut. |
Poznámka
Želírovací cukr použijeme 1:1.
Doporučuji
Dělám stejně a je to moc dobré. Doporučuji !!!